Dieta-Minune adaptată pentru cei care lucrează în mai multe schimburi

Există o soluție și pentru cei care lucrează în mai multe schimburi. Oricine poate ține Dieta-Minune

PHOTO by Freepik

Există o soluție și pentru cei care lucrează în ture de noapte. Iată cum trebuie să procedeze cineva care lucrează în mai multe schimburi, pentru a se putea bucura în continuare de beneficiile oferite de Dieta-Minune. Am adaptat programul Dieta-Minune și pentru cei care lucrează toată noaptea:

  • Când lucrați de zi și noaptea dormiți, trebuie să păstrați ca ore de referință pentru masă aceleași ore din informațiile generale (07.00, 10.00, 13.00, 16.00 și 19.00).
  • Când lucrați de noapte, după ce ați mâncat la orele fixe de peste zi, veți mai adăuga două mese, la ora 22.00 și la ora 01.00. Apoi nu mai mâncați nimic până a doua zi când vă treziți după tura de noapte.
  • Da, nu mâncați când ajungeți acasă după tura de noapte! Este foarte important ca după o astfel de tură să ajungeți acasă și să adormiți, să nu cumva să dați de lucru organismului. Acest lucru vă va îngreuna și odihna, și, în loc să vă recuperați mai ușor, vă va fi și mai greu să vă reveniț
  • În zilele care urmează unei ture de noapte veți dormi mult, dar tot va trebui să respectați aceleași ore de masă, cu excepția micului dejun. Așadar, după o tură de noapte nu veți mânca atunci când ajungeți acasă, ci veți adormi, și prima masă va fi abia după ce vă treziți, adică cea care urmează în program. De exemplu, dacă vă treziți la 15.00, prima masă din acea zi va fi abia la 16.00. Dacă urmează o noapte în care dormiți normal, nu una în care munciți, acea zi ar putea avea, așadar, doar două mese, dar nu este nici o problemă. În restul timpului ați dormit, și atunci când doarme organismul are modul lui de a se „hrăni”. Odihna este extrem de hrănitoare!
  • Sper să fi înțeles cum funcționează Dieta-Minune și în cazul turelor de noapte. Este de preferat ca, la cele două mese adăugate special pentru zilele care preced turele de noapte, să mâncați atât cât e nevoie, evitați să exageraț Adesea când suntem obosiți (oboseala cronică de care suferă mai ales cei care lucrează în astfel de schimburi) avem senzații false de foame sau pofte exagerate. Acest stil de viață va regla inclusiv aceste dezechilibre, după ce devine stil de viață. Vă va ajuta să înțelegeți altfel relația pe care o aveți cu mâncarea. Așadar, e de preferat ca mesele cele mai importante și mai consistente să fie mereu cele de peste zi, chiar și atunci când lucrați de noapte.
  • Atenție: Foarte important! Mesele adăugate în program după ora 19.00 nu sunt necesare celor care adorm mai târziu. E nevoie să stai treaz toată noaptea și să faci asta în mod regulat (nu doar accidental), pentru a te încadra în categoria celor care pot mânca și după ora 19.00.

Comments 0

Lasă un răspuns